Vlákno názorů k článku Vše, co byste měli jako řidiči vědět o alkoholu a dechové zkoušce od Radek - Rád bych všechny zastánce nulové tolerance upozornil na...

Radek (neregistrovaný)
Rád bych všechny zastánce nulové tolerance upozornil na pár zajímavých faktů, které si mohou ověřit i sami, budou-li se trošku zajímat. Je známo a potvrzeno, že malé množství alkoholu zvyšuje koncentraci a reakční schopnosti. Souhlasím s názorem, že daleko nebezpečnější je ten, kdo se pořádně najedl k obědu a teď ospalý tráví jídlo za volantem. Asi podobně jsou nebezpeční lidé v kabátě. Nemůžou se dostatečně hýbat a bere je to ke spaní. Netřeba asi dodávat, že i káva, která Vás do určité míry povzbudí, může být nebezpečná a to i za volantem. Stačí větší množství kofeinu v daném druhů kávy a rozklepaní s kolísáním tlaku jste potencionální vrah. Nemyslím si však, že by se všechno toto mělo zakazovat. Je ostatně spousta dalších věcí, které jsou rovněž nebezpečné a zákon na ně nemyslí. Ostatně ten, kdo si myslí, že zákon je dokonalý a mel by upravovat všechno, by měl raději odjet někam do země s diktaturou, aby se mu žilo lépe. Zákon není dokonalý a neměl by ani vše potlačovat. V prvé řadě by se měl kazd, chovat zodpovědně a neohánět se tím, že čo není v zákoně je dovoleno. Selhává výchovný aparát rodičů, kteří si myslí, že je vychovají ve škole atd. Problém je to komplexní. A stejně jako je omezené tvrdit, že když mě nechytnou, můžu pít, je omezené chtít všechny, kdo mají dost soudnosti, omezovat, jen proto že jste ekoteroristi, biomatky či jiní moderní extremisté. Každý extrém je špatný a nic se nemá přehánět.
TomTom (neregistrovaný)
Pokud vám po odběru krve najdou do 0,2 promile, napíší nulu. Tak jaká nulová tolerance. Do 0,2 promile jde o buzeraci. Hodnota 0,5 promile je už dost na hraně, ale do 0,3 to jde. Tím neříkám, že si dám jedno malé pivo a sednu za volant. Ale na kole klidně.