Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Vše, co byste měli jako řidiči vědět o alkoholu a dechové zkoušce. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Petr (neregistrovaný)
Radek píše, že Je známo a potvrzeno, že malé množství alkoholu zvyšuje koncentraci a reakční schopnosti. To asi předpokládá, že lidi si takovou věc neumí sami na sobě vyzkoušet. Doporučuji zopakovat experiment, který jsem kdysi neúmyslně udělal se svým bratrem: Na chalupě jsme trávili mnoho hodin hraním stolního tenisu. Při tom se opakovaně stávalo, že nám máma zavolala k obědu. Přerušili jsme rozehrané utkání a šli na oběd. Po obědě jsme si každý dopřál jedno pivo a spěchali jsme zápas dohrát. Ke svému nemilému překvapení jsme zjistili, že charakter hry se výrazně změnil. Každou chvíli se míček odrazil od hrany pálky a letěl daleko do trávy. Uvědomili jsme si, že máme pomalejší reakce a usilovně se to snažili kompenzovat co nejrychlejším pohybem paže. Trochu to pomohlo, ale ze hry se vytratila pohoda. Odhaduji, že ten, kdo tento experiment skutečně udělá, dospěje ke stejnému výsledku a Radkovu tvrzení nebude věřit. Dávejte si pozor na demagogy, kteří suverénně argumentují slovy "je známo a je potvrzeno" a neřeknou čím nebo jak to je potvrzeno.