Alkohol za volant nepatří. Naštěstí existuje řada způsobů, jak proces střízlivění významně zkrátit

přidejte názor
Autor: Redakce

V té situaci se ocitl asi už každý. Páteční posezení v hospodě s přáteli se trochu nečekaně protáhlo, vy už ale v sobotu brzy ráno musíte být někde úplně jinde. Za volant ovšem alkohol nepatří, a tak vyvstává otázka, co teď s tím?

Lidské tělo je pozoruhodné v mnoha ohledech. Dokáže se popasovat s kde čím, ale vše potřebuje svůj čas. A nejinak je tomu i v případě odbourávání alkoholu z krve.

Všeobecně se má za to, že za normálních okolností poklesne hladina alkoholu v krvi zhruba o 0,2 promile. Zároveň je však nutné brát v potaz i to, že každý organismus je unikát, a tak zatímco váš kamarád, který toho během inkriminovaného večera vypil stejně jako vy, může být tou dobou již dávno střízlivý, vy jste ještě pár minutami nadýchali půl promile.

Inu, tak už to zkrátka někdy bývá. Naštěstí ale existuje hned několik více či méně osvědčených způsobů, jak se zbytkovým alkoholem co nejrychleji zatočit.

Pomůže minerálka, vitamíny i šálek kávy

Tím prvním je zajištění dostatečného množství tekutin. Nealkoholických, pochopitelně. V nejlepším případě by se mělo jednat o nějakou minerální vodu s vysokým obsahem magnezia. Vypít byste měli alespoň jeden až dva litry, důležité nicméně je, abyste tak činili postupně, nejlépe již v průběhu daného večera.

Alkohol jako takový totiž navozuje časté močení, a tím lidské tělo dehydratuje. Doplnit chybějící tekutiny by tak mělo být jednou z vašich hlavních priorit.

Dobrým pomocníkem při odbourávání alkoholu z krve je rovněž vitamín C. Ten je bohatě zastoupen například v pomerančové šťávě.

Mezi další osvědčené likvidátory zbytkového alkoholu se řadí kofein. Působí totiž jako diuretikum a tedy uchyluje jeho vylučování z těla močí. Kde jej nalézt? Třeba v kávě. Pakliže ji zkombinujete s vydatnou snídaní, tedy pochopitelně za předpokladu, že vám to váš žaludek umožní, určitě tím nic nezkazíte, ba naopak.

Existuje i alternativní řešení

Co ale dělat, když se hladina alkoholu v krvi stále nedaří dostat na požadovanou nulu? Řešením může být Alcohol Killer, nápoj původem z Rakouska, jehož základem je voda z alpského ledovce s výtažky z černého bezu, citronové trávy a hlívy ústřičné.

Alkohol Killer Alkohol Killer

Ačkoliv jeho složení zní na první pohled trochu netradičně, jedná se ve skutečností o osvěžující drink, který plní svůj úkol na jedničku, a ještě navíc dodá vašemu tělu tolik potřebné vitamíny. Obsahuje jich hned několik, počínaje „céčkem“ přes B1, B6 až po betakaroten. Co se v něm naopak nenachází, jsou konzervační látky či jiná zbytečná chemie.

Testy prokázaly, že se po jeho konzumaci zrychlí v lidském těle proces odbourávání alkoholu z krve až o 40 procent. Jedná se tedy o velice účinného pomocníka, kterého by měl mít po ruce nejen každý svědomitý řidič.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?