Airstream představil nový karavan. Sice není klasicky stříbrný, ale přináší revoluci

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Společnost Airstream patrně znáte díky slavným kovovým karavanům 

  • Aktuálně přichází první karavan této značky využívající laminát 

  • Karavan jménem Nest vznikl původně coby start-up, který Airstream v roce 2016 koupil 

  • Zájemci budou potřebovat přibližně milion korun 

Když se řekne Airstream, určitě se vám vybaví stříbrný karavan s typickým designem, který se v průběhu let stal doslova kultovní záležitostí. Airstream v současnosti nabízí celou řadu karavanů různých velikostí od dvoumístné verze Basecamp po obrovský pětimístný karavan Classic za tři miliony korun. Až dosud se ale společnost držela své tradice a neprodávala nic, co by bylo vyrobeno z laminátu. A právě tohle je fakt, který je na příchodu nového karavanu Nest tak zajímavý. Je to první laminátový model v historii značky.

Nest původně vznikl jako start-up sídlící v americkém Oregonu.  Karavan jako takový navrhl designér Robert Johans. Airstream v roce 2016 ale start-up koupil, karavan dále upravil podle svých představ a aktuálně odhalil finální provedení. To nabízí moderní design s velkým čelním oknem, jehož inspirací údajně byly lyžařské brýle.

Doporučujeme: Léto se blíží. Nechcete vyrazit na cesty s obytnou Škodou Felicia?

Nový karavan měří na délku 4,9 m a nabídne ubytování pro dva pasažéry. Ve vnitřním vybavení nechybí například mikrovlnná trouba, sporák, dřez, koupelna a spousta ukládacích prostor. Airstream nabízí dvě varianty vnitřního uspořádání. Jedna má pod velkým čelním sklem napevno montovanou postel, ve druhé najdete postel rozkládací, na jejímž místě může být stůl a lavice.

První laminátový Airstream už zná také svou cenu. Zájemci budou potřebovat v přepočtu přibližně jeden milion korun. S hmotností 1542 kg tento karavan zapřáhnete i za kdejaké malé SUV.

Vlastimil Šimčík (neregistrovaný)
Cena jednoznačně neodpovídá, výroba musí být levnější než doposud používaná technologie při výrobě přívěsů z jednotlivých obvodových panelů.
Jan Štulc (neregistrovaný)
LAMINÁT NEMŮŽE BÝT TAK DRAHÝ, MAXIMÁLNĚ TAKOVÁ VELIKOST PŘÍVĚSU 600-700 000.-KČ !!!
  • Našli jste v článku chybu?