Vybíráte boty na řízení auta? Čím se řídit a jak ušetřit při jejich nákupu

26. 4. 2019
Autor: Redakce

Řízení auta patří mezi tradiční činnosti, které jsou většinou součástí každého dne. Jen si sami přiznejte, jak často usedáte za volant svého vozu. Možná zjistíte, že v něm trávíte podstatnou porci vašeho času. Tomu je zapotřebí se také přizpůsobit a mít při této činnosti maximální možný komfort. Jak ho dosáhnout? Samozřejmě pohodlným oblečení a kvalitními botami. Ač se to nezdá, právě obuv je při řízení vozu nesmírně důležitá. Měli byste mít speciální boty? Jak je to s legislativou? Kde boty nakupovat a jak získat solidní slevy? Nepřestávejte číst, na všechny otázky dostanete odpovědi v následujících řádcích.

Speciální obuv existuje

Zakoupit speciální boty pro řízení vozu určitě lze. Vždyť první obuv na řízení vznikla již v roce1965 na Sicílii a jejím autorem byla firma Ciccio, jmenovitě Francesco Liberto. Tehdy potřeboval tento muž tenčí boty pro ovládání pedálů ve voze. S velkým úspěchem se boty nesetkaly, nicméně šlo o jakýsi koncept, který měl být v budoucnu mnohem úspěšnější. Dnes se tyto boty šijí ručně a vyznačují se absencí či menším množství švů a ideálními vlastnostmi pro ovládání vozu. Používají je ovšem většinou jen závodníci a fajnšmekři, kteří milují optimální řízení auta.

Pro běžné řízení potřebujete kvalitní, leč ne speciální boty

Naše legislativa obuv pro řízení neřeší. Sami si však určitě uvědomíte, jaké boty jsou pro tuto činnost nejvhodnější. Základem obuvi pro řízení je bezesporu pevná pata. Mělo by se jednat o uzavřené boty. Na žabky nebo nazouváky raději zapomeňte. Ano, řídit v nich bezesporu zvládnete, nicméně reakční doba se prodlužuje. Když se navíc boty zují, máte velký problém. Bohatě vám tedy vystačí klasická uzavřená obuv.

Jak koupit boty se slevou

Vcelku jednoduše. Stačí si najít ty správné slevové kupony eObuv třeba na adrese https://buykers.com/cz/slevove-kody/eobuv a máte vyhráno. Na portálu Buykers.com budete určitě úspěšní. Právě tady se nachází velké množství nejrůznějších slevových kódů, které jsou všechny zaručeně platné. Aktuálně je jich více než 5300! Bez registrace a jakéhokoli zdržení si některý najdete a použijete při nákupu. Jestliže váš nákup přesáhne v eObuvi 13 000 korun, získáte slevu 1290 korun! Vynikající je i slevový kupon na slevu 645 korun při nákupu nad 6450 korun.

V eObuvi si prostě vyberete

Nakupování bot online nebylo niky jednodušší. eObuv nabízí spousty nejrůznějších variací bot, a to nejenom na řízení. Vybrat si z celkem 8 kategorií podle zaměření bot není vůbec složité. K dispozici jsou boty sportovní, vycházkové, plážové a mnohé jiné. Pokud se chystáte k řízení, pak pochopitelně zvolíte ony pevné uzavřené. Samozřejmě si lze v tomto eshopu zakoupit také spousty doplňků k obuvi.