Nákup auta během tvrdého lockdownu? Jedině online

02.03.2021
11 nových názorů
Autor: Pixabay.com

Od 1. března začala platit zpřísněná vládní opatření, během kterých byste měli trávit co nejvíce času doma. Co když si ale nutně potřebujete pořídit auto? Jedinou možností je nákup přes internet. U některých služeb si nový vůz dokonce můžete nechat přivézt až domů.

Autobazary a dealerské prodejny jsou už delší dobu uzavřené, i přesto jste si ale mohli v některých případech auto alespoň vyzvednout. Nyní jsou možnosti omezenější. Vyzvednutí automobilu v jiném okresu totiž do výjimek vládního nařízení nespadá. Na druhou stranu kvůli pořízení auta nemusíte opustit svůj domov. Pro autobazary a další prodejce aut je čím dál běžnější, že nabízí ojetá auta online. Nyní vám je dokonce přivezou až domů.

Například síť autobazarů AAA Auto vám po výběru a předběžné rezervaci vozidlo přiveze domů, kde si ho můžete prohlédnout a následně se v něm i zkušebně projet. Ostatní detaily s vámi vyřeší zástupci autobazaru před vašim domem. Stejnou službu nabízí i konkurenční Auto ESA či online tržiště s ojetými vozy Carvago. Zde vámi vybrané auto odkoupí od prodejce, důkladně ho zkontrolují, zajistí všechno papírování a dovoz před dům. I díky těmto službám je online nákup aut stále vyhledávanější.

Své o tom ví i ve společnosti Driveto, která nabízí jako jediná v Česku flexibilní pronájem aut. I oni vnímají, že se čeští řidiči během koronaviru změnili a nebojí se už auto objednat přes internet. „Během posledního roku se zažité postupy v pořízení nového auta zcela změnily. Češi si už mnohdy nepotřebují nové auto „osahat“ a vidět ho na vlastní oči. Často dávají přednost tomu, že můžou vyřídit všechno bezkontaktně. To se v této době zvlášť hodí,“ popisuje Adam Szabó, ředitel společnosti Driveto. Celý proces objednání vozu u Driveta probíhá online, osobně se noví majitelé se zástupci společnosti potkají až při předání vozu.

Driveto je v této době bezpečnou variantou nejenom z hlediska zdraví, ale také financí. Flexibilní pronájem vozů, který nabízí, lze kdykoliv vypovědět, nejedná se o tak dlouhodobý závazek jako například u operativního leasingu. V případě, že se ocitnete ve finanční nouzi, tak lehce změníte auto za levnější model, případně zcela rozvážete smlouvu, a to bez jakýchkoliv storno poplatků. V měsíční ceně pronájmu jsou veškeré služby včetně servisu, zimních a letních pneumatik, povinného a havarijního pojištění a dalších výhod.

Pozadu nezůstávají ani samotné automobilky. Například Hyundai vám přiveze auto ke zkušební jízdě až před dveře vašeho domu, navíc nabízí sníženou cenu v případě předobjednávky. Nové auto si můžete objednat dokonce na e-shopu Alza.cz, výběr je ovšem omezený pouze na elektromobily. I zde můžete počítat s doručením na libovolné místo po České republice.

Filip Šusta (neregistrovaný)
Tak přátelé, mám to za sebou, auto jsem si koupil a z autobazaru mi ho dovezli až domů. Neztratil jsem hledáním žádný čas navíc, vše jsem si prošel na netu, porovnal a favorita zarezervoval a koupil
RoMa88 (neregistrovaný)
V době lockdownu jsem se naplno přešaltoval na nákupy pouze přes internet (jak potraviny, tak alkoholické nápoje, dárky, dokonce jsem využil kadeřnice až do domu!). Nákupu auta bych se proto rozhodně nebál a naopak to mám v nejbližší době v plánu, než ceny ještě víc porostou.
Knížek (neregistrovaný)
Lockdown přinesl i další problém, a to chybějící čipy. Je teda určitě lepší, než čekat nesmyslně dlouho na nové auto, pořídit zánovní, ojeté
Randa (neregistrovaný)
Ony jsou čipy i v ojetinách, jsou prakticky všude, ale rozhodně vyjde časově a asi i finančně líp, pořídit ojetinu, než čekat než se auto vyrobí nové.
Novotný (neregistrovaný)
Rozhodně je i super že se to dá dovést na jinou pobočku. A nebo i až domů, což je super věc, když byl nejtvrdší lockdown tak jsme to zrovna tak udělali, protože naše auto krátce předtím úplně odešlo a nové bylo kvůli dojíždění do práce nutností. A dneska jsme šťastný, že máme veliký auto, sami jsme s tím objeli v létě snad skoro celou Moravu a budeme v tomto trendu pokračovat.
Honza (neregistrovaný)
Jo, ale dneska už takhle běží spousta věcí, i že třeba Dáme jídlo vozí nejen jídlo i ale i nákupy. Dovoz jde zkrátka s dobou a musí to být až domů
Jindra Paclt (neregistrovaný)
Taky to je už takový znak doby, že lidi jak furt choděj do práce, nemaj tolik času zařizovat nákupy. Není se čemu divit, že i nabídka aut se přesunula do virtuálního prostředí, kde jsou kolikrát krom fotek i videa těch aut a člověk aniž by ho musel vidět na živo si udělá hodně přesnej obrázek
Honza (neregistrovaný)
Také si potrebuju zajet do Prahy pro auto také z Moravy... řeším jak to udělat teď.. nějaké návrhy ?
Mike (neregistrovaný)
rozhodne se nenechat vyvest z miry a auo vzdy dobre zkontrolovat doporucuji...
Antonín Pokorný (neregistrovaný)
Dobrý den, pokud potřebuji auto nezbytně pro cesty do práce ve zdravotnictví. Existuje nějaká výjimka jak si pro auto mimo okres zajet třeba s vytištěnou předkupní smlouvou a vyplněným čestným prohlášením??
Jarda (neregistrovaný)
Zdravím, to by mě taky zajímalo....já mám auto objednáno a zaplaceno už dříve a příští týden bude k vyzvednutí v Praze . Pojedu z Moravy.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?