Jakou cenu má téměř nejetá Škoda 105S? Na aukci v Lysé nad Labem byl mimořádně zachovalý kus prodán za 605 tisíc

15.11.2021
1 nový názor
  • V rámci akce Retro Garáž proběhla další dražba historických automobilů a motocyklů 

  • Pozornost poutala téměř nejetá Škoda 105S. V době dražby neměla najeto ani 700 km 

  • Vůz nakonec vydražil stejný sběratel, který v létě koupil Škodu 100 za bezmála dva miliony korun 

  • Škoda 105S z roku 1979 byla prodána za 605 000 Kč

O uplynulém víkendu proběhla v Lysé nad Labem další aukce historických automobilů a motocyklů. Když se tato akce konala letos v červnu,Kolik byste dali za prakticky nejetou Škodu 100? Slovenský zájemce zaplatil za takový kus téměř na dva miliony"> byla zde vydražena Škoda 100 za neuvěřitelných 1 850 000 Kč. Šlo o kus s nízkým nájezdem a nadstandardní výbavou. Také podzimní Retro Garáž nabídla podobně zajímavou Škodu. Tentokrát byl jedním z hlavních lákadel dražby model 105S, který v době dražby neměl najeto ani 700 km. Vůz vydražil stejný sběratel, jaký už má ve své sbírce právě zmíněnou Škodu 100.

Cena Škody 105S z roku 1979 nakonec do tak dramatických výšin jako v červnu nevystoupala. Vyvolávací cena byla stanovena na 300 000 Kč, aukční rezerva byla o sto tisíc vyšší a aktuální majitel za vůz zaplatil 605 000 Kč. Pro připomenutí, šťastný majitel téměř nejeté Škody 100 z minulé aukce a Škody 105S z této nedávné aukce je ze Slovenska. O vůz se v sobotu ucházeli tři zájemci.

Kolik byste dali za prakticky nejetou Škodu 100? Slovenský zájemce zaplatil za takový kus téměř na dva miliony
Přečtěte si také:

Kolik byste dali za prakticky nejetou Škodu 100? Slovenský zájemce zaplatil za takový kus téměř na dva miliony

Škoda 105S přitahovala pozornost kvůli svému stavu. Vůz byl totiž více než čtyřicet let uložen na špalcích v garáži a nikdo s ním nejezdil. Do aukce tato Škoda zamířila už po úvodním servisu, který je v podobných případech nutný. Automobil dostal nové náplně, vyměněny byly hadice, palivová soustava prošla čištěním a servis proběhl také na brzdové soustavě.

Kromě zelené Škody 105S se v dražbě objevila také další zajímavá auta a motorky v čele s motocyklem Jawa 500 OHC/01 z roku 1954. Jeho cena v průběhu aukce vystoupala na konečnou sumu 905 000 Kč. Celkově se v Lysé nad Labem dražilo dvacet historických strojů a prodáno jich bylo sedmnáct. Další Retro Garáž je naplánována na duben příštího roku.

Jan Petráň (neregistrovaný)
Škoda jen, že podobných aut moc nejezdí. Většinou shnily někde ve vlhké garáži nebo stodole, protože majitel si neuvědomil, co doma má a neudělal alespoň věc jako chemická injektáž zdiva, která by prostor zbavila vlhkosti a samozřejmě prodloužila životnost vozu. Ale rád jezdím na veteránské srazy, kde se 105ky objevují stále častěji. :) Tak snad nezmizely navěky! :)
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?