Drogy, podvody a finanční problémy. Do kin míří film o značce DeLorean

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Hlavní roli zakladatele značky si zahraje Alec Baldwin

  • Film ukáže i začátky Johna DeLoreana v automobilce General Motors

  • Jde o dokument zobrazující realitu, tedy i drogy a problémy se zákonem

Koncem léta by se i do našich kin měl dostat snímek s názvem Framing John Delorean, který zachycuje příběh Johna DeLoreana, zakladatele automobilky DeLorean Motor Company. A už jen z ukázky je jasné, že rozhodně bude o co stát. Smutným faktem je, že značka DeLorean na světlo světa vypustila jen jeden model, ale i ten stačil k tomu, aby se stala nesmrtelnou. Mluvíme o slavném DeLoreanu DMC-12, který se asi nejvíc proslavil díky filmu Návrat do budoucnosti.

Jenže ani DeLorean DMC-12 automobilku nezachránil od krachu. Tomu se sice John snažil vyhnout, dokonce kvůli tomu spolupracoval s dealery kokainu, ale smutnému konci stejně neutekl. Film by měl tohle všechno do detailu zachycovat, přičemž tvůrci se nebáli ani upozornění na fakt, že FBI, která před lety právě za drogy DeLoreana zatkla, se s ním zázračně domluvila a vyměnila informace o drogových kartelech za jeho svobodu a beztrestnost.

Galerie: Tatra 815 ze Šíleného Maxe a jiná filmová monstra na kolech
Přečtěte si také:

Galerie: Tatra 815 ze Šíleného Maxe a jiná filmová monstra na kolech

Tvůrci také ukáží úplné začátky Johna DeLoreana, které byly u značky General Motors. DeLorean zde měl na starosti vývoj a uvedení Pontiacu GTO. A ačkoliv mu GM s tímto sportovním modelem moc nevěřilo, nakonec se ukázalo, že to byl dobrý krok. Ovšem Johna už nebavilo se s někým pořád dohadovat a přesvědčovat ho o svých schopnostech, a proto z GM odešel, aby založil svou vlastní značku.

Zajímavé je, že dle všeho by mělo jít více o dokument než o hollywoodský trhák. Zapomeňte tedy na Rychle a zběsile a podobné filmy s automobilovou tématikou. Vypadá to, že v tomto snímku se dozvíme, co konkrétně stálo za zánikem značky DeLorean, ale i to, jak moc jejího šéfa ničily krásné ženy. Už první ukázka navíc prozrazuje, že Baldwin je Johnu DeLoreanovi velmi podobný.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?