Další čínský elektromobil míří do Evropy. Zaujme designem i parametry, levný ale není

přidejte názor
Autor: BYD
  • Byd Han vstupuje na evropské trhy 

  • Design je první vlaštovkou jazyku Dragon Face

  • Model Han zrychlí z 0–100 km/h za pouhé 3,9 sekundy

  • Novinka by se v Evropě měla objevit počátkem letošního léta

Čínská automobilka BYD v Evropě představuje prémiový elektromobil, jehož jméno, jak je již u této značky zvykem, odkazuje na slavnou čínskou dynastii. BYD Han zaujme designem i parametry, levný ale není. Plánovaná cena by se měla pohybovat v rozmezí 1,25 až 1,5 milionu korun. Tím se cenově řadí mezi (konvenční) modely prestižních a v Evropě zavedených značek. Ve srovnatelném cenovém rozpětí se pohybují i elektromobily Tesla Model 3 a Ford Mustang Mach-E.

YD Han se má v Evropě utkat o přízeň zákazníků s těmi úplně nejlepšími
Vizuálně se BYD Han nese v duchu nového designového jazyka Dragon Face

Nový elektromobil je vybaven novým typem baterie, který výrobce označuje jako Blade Battery. Tento nový typ vysokonapěťových baterií se vyznačuje extrémně vysokou odolností proti proražení a požáru. Novinka by se v Evropě měla objevit počátkem letošního léta.

Kromě nového typu baterie bude model Han vybaven také v současnosti oficiálně nepředstavenou technologií DiPilot, což je inteligentní asistenční systém pracující s nejmodernější technologií G5.

Elektromobilita má různé podoby. Tento čínský elektromobil vyváží odpadky v USA
Přečtěte si také:

Elektromobilita má různé podoby. Tento čínský elektromobil vyváží odpadky v USA

Vizuálně se BYD Han nese v duchu nového designového slohu pro elektrické vozy, označovaného výrobcem jako „EV Dragon Face“. Mísí tradiční čínskou estetiku s moderními evropskými designovými prvky.

Pokud jde o výkon, baterie Blade Baterie může produkovat stabilní proud až 800 A. Ten pohání v závislosti na zvolené verzi buď jeden, nebo dva elektromotory. Dojezd by měl být okolo 450 km, zatímco zrychlení z 0–100 km/h zabere pouhé 3,9 sekundy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?