Dacia Duster nové generace odhalena na prvních fotkách. Nabídne rekordní výkon, ale také rekordní cenu

28.11.2023
přidejte názor

Oficiální premiéru má nový Duster naplánovanou na středu 29. listopadu, ale jak už to tak někdy bývá, internet byl rychlejší. Očekávanou novinku se tak můžeme v menším předstihu prohlédnout na prvních fotkách už dnes. Jak se vám líbí? 

Nová generace Dacie Duster je bezesporu jednou z nejdůležitějších novinek letošního roku. Oficiální premiéru má naplánovanou na středu 29. listopadu, nicméně internet byl rychlejší. Novinku si tak můžeme prohlédnout už dnes. A nutno podotknout, že robustní design navazující na Bigster novému Dusteru opravdu sluší. Auto vypadá hodnotně. Tohle se bude líbit. 

První fotky v předstihu zveřejnil indický Autocar, který také připomíná některá už dnes známá fakta. Nadcházející Duster bude postaven na moderní platformě CMF-B, kterou používá Renault i Nissan. Stoprocentně tak bude jezdit lépe než současná generace, nabídne větší komfort a modernější technologie. Velmi pravděpodobně se to ale odrazí na ceně. 

Jak zrychluje nejrychlejší Dacia Duster v historii? A dokáže na tachometru ukázat 200 km/h?
Přečtěte si také:

Jak zrychluje nejrychlejší Dacia Duster v historii? A dokáže na tachometru ukázat 200 km/h?

Sbohem, nafto 

Pro tuzemské zákazníky je hodně špatnou zprávou skutečnost, že nový Duster už nepřijde s oblíbeným dieselovým motorem. Stejně jako Jogger dostane i tato novinka místo vznětového agregátu hybrid. Mluví se dokonce také o příchodu plug-in hybridu. V kombinaci s elektrifikovanými pohony se Duster jistě podívá do dosud nevídaných cenových sfér. Naštěstí v nabídce zůstane alespoň možnost pořídit pohon na LPG v kombinaci se zážehovým motorem. 

Paleta motorizací bude složená ze zážehových přeplňovaných motorů. Indický Autocar uvádí jako základ litrový tříválec o výkonu 120 koní, nad ním bude stát benzinová dvanáctistovka nabízející 140 koní a vrcholem bude motor 1.3 TCe disponující dokonce výkonem 170 koní. Připomeňme, že dosud bylo maximem u Dusteru 150 koní, přičemž i takový Duster jel jak z praku a na dálnici se dokázal rozpohybovat až na 200 km/h. 

Všechny detaily týkající se nového Dusteru se dozvíme při oficiální premiéře. 

Zdroj: Autocar India 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?