Bugatti EB110 Super Sport se vrátilo na scénu jako Chiron předělaný na specialitu za 200 milionů korun

přidejte názor
  • Zítra Bugatti oficiálně představí Chiron upravený do podoby modelu EB110 Super Sport 

  • Pokud jde o design, na zítřek čekat nemusíme, protože po internetu kolují fotky celého auta už teď

  • Chiron si od svého staršího předchůdce převzal masku, boční panely i design zadní části

  • Údajně vznikne deset exemplářů s cenou od 200 milionů

Tento víkend se v Pebble Beach koná Concours d'Elegance, což je akce, na které bude kromě jiného k vidění také nové Bugatti. Tedy nepůjde přímo o zbrusu nový model, nýbrž o Chiron přepracovaný tak, aby svým designem odkazoval na starší EB110 Super Sport. Oficiálně by měla automobilka tuhle novinku odhalit zítra, internet byl ale i v tomto případě rychlejší.

Sérii fotek zveřejnili kolegové z magazínu Carscoops. Z obrázků je dobře patrné, že se designéři nechali inspirovat modelem EB110 Super Sport ve velkém. Chiron dostal zcela novou tvář s malou maskou chladiče ve tvaru podkovy, přesně jako to bylo u EB110.

Nechcete čekat na Chiron? Kupte si nové Bugatti EB110 SS z roku 1994
Přečtěte si také:

Nechcete čekat na Chiron? Kupte si nové Bugatti EB110 SS z roku 1994

Dalším shodným prvkem jsou boční panely umístěné za bočními okny, stejně jako provedení zadní části vozu. Pravda, původní Super Sport diodový pás světel vzadu sice neměl, základní tvar je ale totožný, stejně jako hranaté otvory, které u aktuální novinky symbolizují právě diody.

O technice zatím můžeme pouze spekulovat, ale nedá se čekat, že by EB110 Hommage Centodieci, jak se tato novinka podle všeho jmenuje, dostalo něco jiného než osmilitrový šestnáctiválec.

Podle předběžných informací vznikne pouze deset kusů a cena samozřejmě bude astronomická. Carscoops uvádí 8,9 milionu dolarů, tedy v přepočtu lehce přes 200 milionů korun. Pokud to je pravda, pak bude Centodieci ještě podstatně dražší než Divo, které stálo pouze 129 milionů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?