Galerie fotek, které se do AMS nevešly: BMW 850i, Mazda3, Škoda Scala a další

přidejte názor
Autor: Redakce

Při fotografování aut do časopisů vznikne spousta profesionálních snímků, z nichž pro mnohé už na omezeném prostoru tištěného periodika nezbude místo – na rozdíl od webu. Říkali jsme si, že je to škoda. V nové rubrice vám proto budeme nabízet obrazovou ochutnávku aut, která najdete v nejnovějším vydání magazínu auto motor a sport. (Vydává ho společnost Mladá Fronta, stejně jako Autobibli.) Snímky v následujících galeriích vznikly při výrobě AMS 06/2019, který najdete u všech dobrých prodejců tisku v nejbližších dnech.

Srovnávací test BMW M850i proti Lexusu LC 500 a Mercedesu S 560 kupé

Nové BMW řady 8 má být podle automobilky soupeřem jak pro ryzí sportovní auta, tak i luxusní kupé. Do cesty tak proti BMW M850i v červnovém vydání Auto motor a sportu postavili dva soupeře s rozdílnými charaktery: Mercedes třídy S 560 kupé a Lexus LC 500. BMW postavilo nejuniverzálnější auto bez slabin. Špičkový komfort, špičkový podvozek, nejmodernější asistenční systémy – zde vám nebude chybět nic. Tedy až na nějaké ty emoce.

Videodojmy: BMW M850i xDrive Coupe
Přečtěte si také:

Videodojmy: BMW M850i xDrive Coupe

Lexus sice není tak pohodlný, ostatní ale převálcuje charakterem. Kromě agilního podvozku je to především motor, který vás uhrane. Za volantem Mercedesu jste nad věcí. To je auto pro pohodové hltání kilometrů. Provozem proplouváte se stoickým klidem a pocitem krále silnic. Ve výpravném desetistránkovém srovnávacím testu v Auto motor a sportu č.6/2019 se dozvíte mnoho dalšího.

Test Lexus LC500 Sport+: Překvapení jak se patří
Přečtěte si také:

Test Lexus LC500 Sport+: Překvapení jak se patří

Škoda Scala

Získat si renomé ve třídě kompaktních hatchbacků, to je běh na dlouhou trať. Škoda Scala ale přebrala štafetu od Rapidu Spaceback, oproti němuž je ve všech parametrech drobně větší. Nejvíce se to projevuje na místě pro nohy zadních cestujících, které je v kompaktní třídě hodně nadstandardní, a také v zavazadelníku. Mladoboleslavský model má tak jen jednoduchou vlečenou zadní nápravu. Vzhledem k opravdu pečlivému odladění se však tento fakt projevuje jen minimálně.

Škoda Scala poprvé v praxi: Jak je prostorná a jak zrychluje vrcholná motorizace? (první jízdní dojmy)
Přečtěte si také:

Škoda Scala poprvé v praxi: Jak je prostorná a jak zrychluje vrcholná motorizace? (první jízdní dojmy)

Se 17“ koly Scala dobře filtruje nerovnosti a zároveň je velmi jistá v zatáčkách. Limity vlečené zadní nápravy se projevují jen na opravdu velkých nerovnostech. Nová kompaktní Škoda se cenově zrovna nepodbízí a není tak cenově dostupná, jako byl Rapid, ale třeba přiznat, že přijíždí na poměry Škody s poměrně bohatou výbavou. 

Lexus UX 250h

Nový nejmenší model značky je v duchu doby crossover do města pro obrážení butiků a shopping mallů. Jeho palubní deska se inspirovala u sportovního kupé LC, model UX má podobně řešené přístroje a středový displej. Zásluhou řady hliníkových karosářských dílů působí velmi lehce, řízení je na tuto kategorii velmi přesné a přímé. Jak se ukázalo při testu v Auto motor a sportu č.6/2019, tak jezdit s UX je docela zábava. Kabina je od motoru dobře odfiltrovaná, vzadu je ale těsno skoro jako v Toyotě Yaris. U Lexusu UX vás osloví příjemná kompaktnost, kterou oceníte v městských uličkách. Méně již směrem vzad poměrně nepřehlednou karoserii s velmi širokými zadními sloupky. Při vyparkovávání však naštěstí pomáhá systém registrující přijíždějící vozidla, který vám v případě nutnosti nekompromisně „šlápne“ na brzdu.

Hyundai i30 Fastback N Performance

Protože se železo má kout, dokud je žhavé, dostala se nyní technika ostrého hatchbacku i do karoserie liftback, pro niž značka používá lehce zavádějící označení Fastback. Nová verze je díky většímu zatížení zadní nápravy malinko stabilnější, aniž by ztratila cokoli z agility hatche. Někdy správná dávka hmotnosti na správném místě neuškodí. Fantastická je i chirurgická ovladatelnost a čitelnost enka. Jako by to nebyla předokolka. Můžete si dovolit neskutečné tempo, ale vždy víte, co se děje a co se dít bude. Je to i zásluha přesného a komunikativního řízení s ideálním odporem. Jak se ukázalo v červnovém vydání Auto motor a sportu, tak vše doplňují skvělé a nevadnoucí brzdy Brembo. Je pro to všechno Fastback ideální verzí enka? Zřejmě ano. O nic ze schopností hatchbacku totiž nepřijdete, ba naopak.

Toyota Camry

Camry je zajímavou alternativou k zavedeným mainstreamovým sedanům střední i vyšší střední třídy. Lákavá může být zejména pro fleetové zákazníky, kteří z nejrůznějších důvodů musejí zohledňovat  emise. Systémový výkon auta je slušných 160 kW, přední kola jsou roztáčena pomocí bezestupňové převodovky CVT.

Poprvé za volantem nové Toyoty Camry: Nepovinně povinná
Přečtěte si také:

Poprvé za volantem nové Toyoty Camry: Nepovinně povinná

Ta dříve bývala bolavým místem, nejnovější generace se ale podle zkušeností z testu, který najdete v červnovém vydání Auto motor a sportu, projevuje výrazně příjemněji. Stále to při předjíždění je „vysavač“, tedy konstantní hukot ve vysokých otáčkách, Camry je ale tak dobře utlumená a elektromotor vykrývá krátkodobé potřeby zrychlení tak dobře, že to na rozdíl od dřívějších aplikací této převodovky téměř neruší.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?