Spolupráce Hyundai a Cummins na využití palivových článků

přidejte názor
Autor: Redakce

Společnosti Hyundai Motor a Cummins podepsaly memorandum o shodě na společném vývoji a komercializaci pohonů, které budou kombinovat systémy palivových článků Hyundai s technologií elektrického pohonu, akumulátorů a řídicí elektroniky Cummins. Spolupráce se zpočátku zaměří na severoamerický trh s užitkovými vozidly s výhledem na rozšíření spolupráce i do dalších oblastí.

Obě společnosti také prozkoumají možnosti vzájemné spolupráce na společném vývoji nové generace systémů palivových článků a sestaví týmy, které ověří možnosti kooperace v dalších oblastech.

Pro Hyundai Motor je toto partnerství odrazovým můstkem k posílení přítomnosti na severoamerickém trhu s užitkovými vozy, zatímco Cummins rozšíří své portfolio elektrifikovaných pohonů o produkty s vyspělou technologií palivových článků Hyundai.

Nová spolupráce může překročit hranice trhu s užitkovými vozidly, protože obě společnosti také zhodnotí možnosti vývoje generátorů elektrické energie na základě palivových článků. Záložní výroba elektrické energie palivovými články je atraktivní díky snižování emisí oxidu uhličitého.

Systémy palivových článků Hyundai jsou tvořeny sadami palivových článků, které přeměňují vodík, uchovávaný v palivových nádržích, na elektrickou energii. Cummins v roce 2018 založil svou divizi elektrifikovaných pohonů, která se zabývá konstrukcí a výrobou zcela elektrických a hybridních pohonů, stejně jako dalších inovativních komponent a subsystémů pro výrobce užitkových vozidel, usilujících o elektrifikaci poháněcích jednotek. Divize již uvedla do výroby a následně také na šestici trhů kompletní řadu elektrifikovaných pohonů v sedmi modelových řadách různých vozidel a se zákazníky na celém světě pokračuje v zavádění ekologicky mimořádně atraktivních produktů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?