Nová Škoda Octavia prošla testy Euro NCAP bez zaváhání. U nás prodávaná auta ale budou ještě trochu lepší

přidejte názor
  • Nová Škoda Octavia má za sebou testy Euro NCAP

  • Výsledkem je v dnešní době povinných pět hvězd 

  • Octavia prošla testy bez kolenního airbagu řidiče, který ale aktuálně dostupné výbavy Ambition a Style obsahují 

Nová generace Škody Octavia má za sebou nárazové testy Euro NCAP, kterými prošlo provedení s karoserií kombi a motorem 1.5 TSI. Žádné překvapení nečekejte, nejnovější model mladoboleslavské značky nezaváhal a odnesl si maximální možný počet pěti hvězd.

Octavia si totiž vedla dobře ve všech hodnocených kategoriích. Za ochranu dospělých osob dostala slušných 92 %, za ochranu dětí 88 %, ochrana chodců je hodnocena na 73 % a za asistenční systémy vůz získal 79 %. Právě ochrana dětí stojí vzhledem k ostatním testovaným automobilům za pozornost. V letošním roce na takovou známku totiž zas až tolik vozů nedosáhlo. Octavia je v tomto směru lepší než třeba současný Focus, Kia Ceed nebo Seat Tarraco.

Škoda Octavia IV do detailu: Prohlédněte si s námi novou generaci českého bestselleru
Přečtěte si také:

Škoda Octavia IV do detailu: Prohlédněte si s námi novou generaci českého bestselleru

Navíc i výsledek za ochranu dospělých osob by mohl být ještě o něco lepší, protože byl testován exemplář, který neměl kolenní airbag řidiče. Na českém trhu aktuálně prodávané výbavy Ambition a Style tento bezpečnostní prvek ale obsahují.

Pro připomenutí, Škoda Octavia se zatím prodává výhradně jako kombi s omezenou nabídkou výbav a motorizací. Liftback bude následovat začátkem příštího roku a Škoda postupně do nabídky přidá další verze, a to včetně plug-in hybridu nebo sportovního RS. Nejrychlejší zákazníci dostanou svůj exemplář ještě letos.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?