Nejlepší čas pro nákup skoro nového vozidla s nízkým nájezdem je nyní. V roce 2018 podhodnocené roční vozy podraží

23.01.2018
1 nový názor
Autor: Tiskový servis Auto Esa

Roční pronájmy vozů oblíbené v posledních letech způsobily přetlak rok starých ojetin na trhu. Jejich ceny se tak se tak razantně snížily. Vzhledem k tomu, že poskytovatelé operativního leasingu v posledních letech nabídku krátkodobých pronájmů omezili, lze očekávat, že se ceny ročních ojetých vozidel letos odrazí ode dna a začnou postupně růst.

Před časem se začaly na trhu operativního leasingu ve větší míře objevovat pronájmy vozů na jeden rok. V důsledku toho se následně trh s rok starými ojetinami velmi rychle nasytil a jejich ceny nutně zamířily dolů. Podle odborníků aktuálně může být cena nejoblíbenějších modelů ze skončeného ročního operativního leasingu díky vysoké nabídce na trhu nižší až téměř o třetinu vůči jejich pořizovací ceně. Od ročních pronájmů nicméně leasingové společnosti před nedávnem ustoupily. „Většina poskytovatelů operativního leasingu před jedním až dvěma lety významně omezila nabídku ročních smluv. Dá se proto předpokládat, že v tomto roce dojde také k omezení nabídky takových ojetých vozidel na trhu z důvodu klesajícího množství končících smluv,“ upozorňuje Vilém Mandlík, Remarketing Team Leader společnosti Arval CZ.

Nabídka ročních vozidel po operativním leasingu je tak v tuto chvíli na svém vrcholu a současně ceny dosahují absolutního dna. Situace se však důsledkem omezení ročních leasingů v letošním roce změní. „Můžeme očekávat, že v průběhu tohoto roku se ceny ročních ojetých vozidel odrazí ode dna a začnou postupně růst. Pokud tedy někdo zvažuje nákup skoro nového vozidla s nízkým počtem najetých kilometrů, je nyní ten nejlepší čas,“ doporučuje Vilém Mandlík. U ojetých vozů je často problém s nejasným původem, stočeným tachometrem nebo absencí servisních záznamů. Pořízením vozidla ze skončeného operativního leasingu se však těmto potížím lze vyhnout díky známé a doložené historii, kompletnímu autorizovanému servisu a jistotě najetých kilometrů.

Hynek (neregistrovaný)
Já také využívám operativní leasing. Díky němu totiž můžu mít nové auto, i když nemám tolik peněz, abych si ho koupil. Vzal jsem si na leasing Škodu Superb z https://podbabaoperak.cz/ a jsem maximálně spokojený jak s autem, tak i s cenou, kterou za auto měsíčně platím.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?